Nieuws van Whepp

HELP! Hoe overleef ik vertraging op Schiphol?

Door: Willem Whepp | 3 oktober 2017

Wachten op vliegveld-886221-edited.jpg

Op vrijdag 14 oktober start de herfstvakantie. De vakantiedrukte barst dan weer in volle hevigheid los op Schiphol als zo’n 3 miljoen passagiers massaal naar het buitenland vertrekken voor een welverdiende vakantie. En dat gaat helaas niet altijd soepel. De immense drukte veroorzaakt veel vertragingen en soms zelfs geannuleerde vluchten. Schiphol belooft er van alles aan om dit te vermijden, maar wat ga jij met al die verloren tijd doen als je onverhoopt toch moet wachten? In deze blog vind je 5 tips die het wachten in ieder geval leuker maakt.

1. Ga Wheppen

Op de meeste vliegvelden heb je prima wifi. Wil jij wat vermaak in de wachtrij voor de incheckbalie of in de lounge, pak dan je mobiel en ga lekker Wheppen. Welke cijfer geef jij deze wachtrij op Schiphol? Welke vakantiebestemming is bij jou favoriet? En wat vindt de rest van Nederland ervan? Wachten wordt eindelijk beloond, want de gespaarde punten brengen je steeds dichter bij een van de vette cadeaus in de Wheppshop.

2. Doe last minute research

Ga je op vakantie? Als je dan toch wifi hebt waarom ga je dan niet alvast een reisplanning maken. Check de reviews van de leukste cafés en restaurantjes op Tripadvisor, boek alvast een dinertje of een leuke excursie.
Reis je zakelijk, bekijk dan hoe je straks het snelst van het vliegveld bij je hotel aankomt. 

3. Werk alvast vooruit

Ben je op zakenreis? Dan kun je de wachttijd nuttig besteden door wat werk in te halen of wellicht alvast wat vooruit te werken. Meer dan een laptop, wifi en een rustige werkplek heb je niet nodig. Gelukkig zijn er op de meeste vliegvelden voldoende plekken waar je dit kunt doen. En wie weet, knoop je nog een praatje aan met iemand die handig is voor je netwerk.

4. Doe een mini-citytrip 

Schiphol is eigenlijk een mini-city: met winkels, restaurants, kantoren, hotels, politie, een apotheek; noem maar op. En net als in een echte stad, is er dag en nacht wel iets te beleven en zijn veel faciliteiten open voor reizigers, bezoekers en werknemers. Heb je flink wat uurtjes voor de boeg en ligt het vliegveld dicht bij een stadscentrum, dan kun je ook een mini citytrip bij het vliegveld doen. Ga lekker shoppen, snuif wat cultuur op in museum of ga ergens een hapje eten. Je zult zien dat wanneer je iets leuks doet de tijd sneller voorbij gaat.

5. Haal wat slaap in

Wellicht zal het je verbazen, maar uit een ranglijst van de website Sleepinginairports.net blijkt dat het vliegveld in Amsterdam de beste luchthaven in Europa is om te overnachten. Als je dan toch een paar uurtjes over hebt, waarom zou je dan niet wat kostbare slaap inhalen. Van reizen word je moe, maar van hangen en wachten ook. Zoek daarom een van die lekkere relaxstoelen op en sluit je ogen. Zet wel je wekker op je mobiel, zodat je op tijd wakker wordt voor je vlucht.

Vliegveld humor
Heb je nog niet genoeg aan deze tips, bekijk dan eens dit grappige filmpje van twee jongens die hun vlucht misten. Ze laten je negen dingen zien die je kunt doen om de tijd te doden op het vliegveld! 

Een ding is zeker, wachten op het vliegveld is nooit leuk, en zeker niet op kleine vliegvelden waar ook nog eens niets te beleven is. Dus mocht je straks in de herfstvakantie moeten wachten op een vliegveld, omdat je je vlucht hebt gemist of omdat je vlucht vertraging heeft. Maak dan het wachten wat leuker met deze vijf tips.

Waar wacht je nog op? Download Whepp

Download Whepp nu!  Download Whepp nu!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meest recente berichten